Duurzaam ondernemen

Duurzaam Ondernemen
Retrofietser.nl streeft naar maatschappelijk verantwoord ondernemen voor nu en in de toekomst. Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderwerp wat hoog op onze agenda staat. We kijken niet alleen naar onze bedrijfscijfers, maar ook naar de gevolgen van onze bedrijfsactiviteit voor mens en milieu. Een gezonde leefstijl in combinatie met groen ondernemen is de visie waar we ons goed bij voelen.

Gezonde leefstijl
De fiets is een belangrijk en duurzaam vervoersmiddel. Het belang van de fiets in recreatie neemt verder toe. Uit diverse onderzoeken in Nederland blijkt onder meer dat mensen die regelmatig fietsen de conditie van een sporter hebben en lichamelijk 10 jaar jonger zijn dan hun werkelijke leeftijd. Verder zijn fietsers weerbaarder tegen ziektes Om gezond te blijven beweeg je dagelijks minstens 30 minuten per dag, door dit fietsend te doen kan je je ook nog eenvoudig en goedkoop verplaatsen.

Groen ondernemen:
Materiaal         
Retrofietser hecht 
grote waarde aan milieuvriendelijke en duurzame processen. Onze toeleveranciers bestaan zoveel mogelijk uit kleine bedrijven die op ambachtelijke wijze hun producten produceren, Hierbij is geen sprake van massaproductie en daardoor minder belastend voor het milieu.

Retrofietser maak gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen, zoals recyclebare verzenddozen en biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen. Daarnaast bestaan onze kantoormaterialen uit recyclebare producten welke het FSC keurmerk dragen.
Het mooie van biologische afbreekbare materialen is dat ze CO2 neutraal zijn; de gewassen nemen gedurende de groeifase CO2 op uit de atmosfeer. Bij productie van verpakkingsmateriaal op basis van hernieuwbare grondstoffen geldt soms een CO2 besparing tot wel 70% ten opzichte van de productie van de gangbare kunststoffen.

Middelen
Retrofietser.nl maakt gebruik van duurzame oplossingen, welke bestaan uit energiezuinige maatregelen zoals het gebruik van spaarlampen, energiebeheer pc instellingen, tijdschakelaren en het gebruik van een groene stroom leverancier.


 

© 2012 - 2024 Retrofietser.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel